Contemporary Istanbul, Türkiye’deki çağdaş sanata adanmış yeni bir sergi olan CI Bloom’u başlatıyor. 23 galerinin katılımıyla Mayıs ayında Tershane İstanbul’da açılacak fuarda pandeminin artan değeri NFT art vurgulanacak.
Contemporary İstanbul’u Mateverse de taşımak amacıyla kurulan CantempoNeo Global Lounge tarafından düzenlenecek iki günlük konferans programında ise NFT hakkında her şey masaya yatacak. Hiçbir şey bilmeyenler dahi fuardan NFT uzmanı olarak ayrılacak.
İstanbul’un Türkiye’deki çağdaş sanata odaklanan yeni çağdaş sanat fuarı CI Bloom, Mayıs ayında İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Fuarın düzenlediği basın toplantısında konuşan Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, CI Bloom’un amacının sanat piyasasını hareketlendirmeye devam etmek olduğunu vurguladı.
Akbank Yönetim Kurulu ve Contemporary İstanbul Danışma Üst Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de “Akbank olarak ilk günden beri desteklediğimiz Contemporary İstanbul, sadece ülkemizde değil tüm dünyada büyük ilgi yaratmaya devam ediyor. Baharın gelişiyle İstanbul’da çağdaş sanata odaklanan yeni bir sanat fuarının doğuyor olması hepimizi çok heyecanlandırıyor. CI Bloom’un sanatseverlere farklı bir sanat deneyimi yaşatacağına inanıyorum. Çağdaş sanata olan ilginin artıyor olmasından ve bunda bizim de katkımız bulunmasından büyük memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı. Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç ise, Akbank Sanat’ın da fuarda bir eseriyle yer alacağını belirterek, şunları söyledi: “Arte Povera sanat akımının öncülerinden, resim ve heykeli harmanladığı eserleriyle bilinen Jannis Kounellis’in İstanbul’a özgü bir yapıt olarak tasarladığı ve İstanbul’da ürettiği yapıtı ‘Topkapı’yı Hasan Bülent Kahraman’ın küratörlüğünde sergileyeceğiz.” Contemporary Istanbul’un organize ettiği CI Bloom, Akbank ana partnerliğinde, Tersane Istanbul ve Türk Hava Yolları’nın destekleri, BMW ve LG partnerliğinde gerçekleşecek. Tersane İstanbul’da birçok sanatçıyı ve eserini ağırlayacak fuarın kapıları 10-11 Mayıs’ta sanat dünyasının ön izlemesine, 12-15 Mayıs’ta ise bütün ziyaretçilere açılacak.
Pandemi sürecinde bütün dünyada büyük ilgi gören NFT kavramının Türkçe karşılığı belirlendi.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, NFT’nin Türkçe karşılığının Nitelikli Fikri Tapu olarak belirlendiğini açıkladı. Hem finans hem de sanat dünyasında popüler hale gelen NFT, ‘Non-Fungible Token’in kısaltması. NFT, dijital ürünlerin sahipliğini kanıtlayabilen benzersiz bir tanımlayıcı olarak biliniyor. Dijital sanat eserlerini ve diğer koleksiyonları, blok zincirinde ticareti kolay doğrulanabilir varlıklara dönüştürüyor.